De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Jan-Anton Houweling.

Zeg Jan-Anton, wat is jouw rol binnen KIBO?

Ik werk als Business IT Adviseur bij KIBO. Dit houdt in dat ik mij dagelijks bezighoud met data-analyses, automatisering, de inrichting van software en het ontwikkelen van op maat gemaakte dashboards. En dat terwijl ik acht jaar geleden, zoals veel van mijn collega’s, begon als Assistent Accountant.

Hoe ben je dan uiteindelijk in deze functie gerold?

Ik heb altijd interesse gehad in innovatie en automatisering. Daardoor kreeg ik vaak IT-gerelateerde vragen. Bij KIBO kreeg ik de kans om me verder te ontwikkelen op dit gebied. Ik vond het zo leuk dat ik er nu echt mijn werk van heb gemaakt. Nu zet ik mij dagelijks in om verschillende processen binnen KIBO optimaal te benutten en zo gemakkelijk mogelijk te maken voor zowel klanten als mijn collega’s.

Wat maakt het werken bij KIBO zo leuk?

Ik vind het mooi dat ik, ondanks dat ik misschien meer achter de schermen werk, een onderneming kan helpen om verder te groeien, door data-gedreven inzicht en advies te geven. Mijn functie is dan ook een goed voorbeeld van hoe vooruitstrevend KIBO is. Daarnaast vind ik het tof dat veel mogelijk is bij KIBO, waardoor mijn werk veelzijdig en dynamisch is.

Wat was een moment bij KIBO waarop je trots bent?

Daar heb ik er wel meerdere van. Zo heb ik geholpen met het ontwikkelen van een op maat gemaakt dashboard voor de slagersbranche. Hier hebben we een benchmark aan toegevoegd, zodat onze klanten kunnen inzien hoe zij presteren ten opzichte van andere slagers. Een ander voorbeeld is dat wij als kantoor echt vooroplopen in de automatische verwerking van de gehele financiële administratie. Zo kunnen mijn collega’s en de ondernemers zich concentreren op werkzaamheden die echt waarde toevoegen.

Welke tip wil je meegeven aan ondernemers?

Als ondernemer moet je niet alleen hard, maar vooral slim en effectief werken. KIBO denkt hierover graag met je mee en wil je bedrijf echt vooruithelpen. En ook niet onbelangrijk: maak tijd vrij voor andere belangrijke dingen naast je werk, zoals je familie.

Voor de administratie

Wat is je leeftijd?
Ik ben 31 jaar.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Naast mijn werk bij KIBO, ben ik sinds mijn 17e actief als bestuurslid en campagneleider binnen de lokale politiek van Goeree-Overflakkee. Daarnaast volg ik graag mijn eigen advies op: ik probeer veel tijd door te brengen met mijn vrouw en onze drie jonge kinderen.

Liever cijfers of letters?
Cijfers! Het is heel belangrijk om te kunnen sturen op basis van actuele en betrouwbare cijfers.