Ben je toe aan een nieuwe auto van de zaak? Ga je deze auto ook voor privé gebruiken? Dan moet je natuurlijk weten wat de bijtelling wordt voor deze auto. Maar hoe bereken je deze? Het zal je misschien verbazen, maar wij van Kibo zullen je daarbij helpen.
Veranderingen 2017
Sinds 2017 is de bijtelling veranderd: voor een elektrische auto is de bijtelling 4%. Waar de bijtelling voorheen nog afhing van het aantal CO2-uitstoot per kilometer (g/km), wordt dat nu voor alle auto’s die meer dan 0 g/km CO-2 uitstoot 22% bijtelling. Een grote verandering dus.
Geldigheidsduur bijtellings-percentage
Het bijtellingspercentage dat geldt bij de eerste ingebruikname van de auto (dit is de dag waarop het kenteken van de auto voor het eerst op naam is gesteld) blijft van toepassing gedurende 60 maanden. Het je dus een auto waarbij de eerste ingebruikname op 2016 is gesteld, dan val je nog binnen de oude regeling waarbij de bijtelling berekend wordt op het aantal g/km. Iets om rekening mee te houden dus.
Geen bijtelling zonder privé gebruik
Gebruik je jouw zakelijke auto minder dan 500 kilometer per jaar voor privé gebruik? dan hoe je helemaal geen bijtelling te rekenen. Maar er wordt dan wel verwacht dat je dit kunt aantonen. Dit betekent dat je heel secuur moet zijn met het bijhouden van een rittenregistratie. Er moet dan een ‘verklaring geen privégebruik auto’ worden ingeleverd. Een verklaring die te vinden is op de site van de belastingdienst.
Bijtelling berekenen
Ben je van plan om de auto van de zaak wel voor privégebruik te gaan gebruiken moet je natuurlijk weten wat de bijtelling van je nieuwe auto wordt. Je kunt hier moeilijke rekensommen op los laten maar er bestaan ook gewoon websites die dit voor jou berekenen. De beste website is hier te vinden. Zo ben je overal van op de hoogte en kan jij volop genieten van jouw nieuwe auto!
Heb je hulp nodig bij het invullen van de website, of wil je hier meer informatie over? Bel ons, of neem via onderstaand formulier contact met ons op.